местаОбщиПолезни

Автомобили „плуват“ край Дунав мост

ТИР-ове и автомобили плуват в еднометрова локва край Дунав мост, алармираха шофьори. Водното препятствие на разклона за „Свободна зона“, по пътя Русе – Силистра, блокира трафика след проливен дъжд и налага спешна намеса на пожарникари.

„Преди 10 г. в района са отстъпени терени на ТЕЦ-изток за сгуроотвали, които са надградени без строително разрешение и пътят остава в ниската част“, обясни директорът на Областно пътно управление Минчо Минчев. Така шосето не може да се отводнява и непрекъснато се руши. Непредвиденото препятствие излиза наяве, когато се свързва колекторът с новата пречиствателна станция. Има предпроектно проучване за отводнителен канал, който да зауства водите и да ги отвежда в Дунава.

Движението край Дунав мост ще се отпуши с втори жп надлез и препроектиране на ГКПП. Агенция „Пътна инфраструктура“ ще отпусне 120 000 лв. за подробен устройствен план на пункта. НК „Железопътна инфраструктура“ ще даде 50 000 лв. по проекта за изграждане на жп съоръжението. Сегашният жп надлез стеснява изхода. Вторият до него трябва да се построи до края на лятото, без да се спират влаковете. Кръговото движение пред граничната бариера ще се свърже с бул. „България“ и ще продължи под надлезите като четирилентов път.

Вицепремиерът Симеон Дянков и строителният министър Росен Плевнелиев обещават да осигурят нужните 5 млн.лв. за строителство.

Източник: http://www.trud.bg


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420