Общи

Блокират столицата от днес(22/04/2009) до събота заради „Българския Давос“

Енергийният форум в София в четвъртък, петък и събота блокира още от днес София. Столичната полиция предприема мерки за гарантиране на реда по време на форума „Природен газ за Европа – сигурност и партньорство“, съобщиха от пресцентъра на МВР, алармира Стандарт.

За да се осигури сигурността на участниците във форума и обществения ред на територията на столицата ще бъдат въведени ограничителни мерки и промени в организацията на движението.

Днес от 16.00 ч. до приключване на официалната репетиция ще се забрани движението на моторно-превозни средства с изключение на пътни превозни средства от градския транспорт по: бул. „Витоша“, от бул. „Пенчо Славейков“ до ул. „Бузлуджа“ и от бул. „Фритьоф Нансен“ – от бул. „Патриарх Евтимий“ до бул. „Евлоги Георгиев“.

От 8.00 ч. утре до приключване на мероприятието на 25 април ще се забрани влизането, спирането, престоят и паркирането на моторно-превозни средства в района на НДК с граници: бул. „Витоша“, от бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Фритьоф Нансен“ и бул. „Пенчо Славейков“.

Ще бъдат въведени и ограничителни мерки, като на територията на НДК няма да бъдат допускани външни лица, посетители и граждани, които нямат отношение към форума.

Ще бъдат закрити паркингите „Синя зона“ и „Служебен абонамент“ в района.

От 8 ч. утре до приключване на мероприятието на 25 април ще се забрани влизането, спирането, престоят и паркирането на моторно-превозни средства в двете посоки по ул.“Златен рог“, бул. „Черни връх“, бул. „Джеймс Баучер“, ул.“Червена стена“; локалното платно на бул.“Черни връх“ между ул.“Димитър Хаджикоцев“ и ул. „Червена стена“.

През същия период до приключване на мероприятието ще бъде обособена зона за сигурност с граници: Орлов мост, бул. „Цар Освободител“, площад „Независимост“, бул. „Мария Луиза“, ул.“Алабин“, ул.“Ген. Йосиф Гурко“, бул.“Евлоги и Христо Георгиеви“.

От 6.00 ч. на 24 април до приключване на форума ще бъдат обособени постове за контрол и регулиране на трафика, които ще спират и възстановяват поетапно движението на пътните транспортни средства и автомобилите от градския транспорт, в зависимост от преминаването на кортежите на участниците в срещата на върха по: ул. „Мими Балканска“, бул. „Брюксел“ и бул. „Цариградско шосе“ и „България“.

От 6 ч. на 24 април ще бъдат изместени спирките на масовия градски транспорт, разположени както следва: в подлеза на НДК; на бул. „Витоша“, при кръстовищата с бул. „Пенчо Славейков“ и бул. „Ген. Скобелев“; на бул. „България“ под моста, водещ към хотел „Хилтън“; на бул. „Княгиня Мария Луиза“ пред хотел „Шератон“.

По материали на Actualno.com


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420