www.shofior.com

Въвеждат се нови елементи при шофьорските изпити от 15 април 2023

Съгласно промените в Наредба №38 за условията и реда за провеждането на изпитите на кандидати за придобиване на правоспособност за управление на МПС и реда за провеждане на проверочните изпити влизат в сила нови допълнителни правила и изисквания при провеждането на теоретичния и практически изпит на кандидат шофьорите.

Новото при провеждането на теоретичният изпит е, че освен попълването на изпитните листовки, на кандидатите за шофьорска книжка, ще се пускат и интерактивни видеоклипове с различни ситуации. След преглед на ситуацията в интерактивния клип, кандидатът  ще трябва да отговаря на въпроси свързани със съответната ситуация и правилата, които се прилагат в нея.

При провеждне на практическият изпит,  маршрутът за провеждане на изпита вече ще се определя чрез техническо средство, а не както беше досега –  от изпитващия. Новите правила, по които ще протича теоретичният изпит от 15 април 2023 ще бъде за тестов период от време. След края на тестовия период, съгласно Наредба 38 се очаква промените изцяло да влезат в сила от 15 на юли 2023 г.

Exit mobile version

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420