no commentsместаОбщи

ДАИ проверява и маршрутките в София

Инспекторите от ДАИ проверяват техническото състояние на маршрутките в столицата. Това съобщи пред общинските съветници кметът Йорданка Фандъкова.

Тя е поискала от транспортното министерство освен проверките на автобусите по автогарите, да се проверяват и маршрутките, съобщава БиТиВи.

Общинският съветник Георги Кадиев заяви, че в момента автобусите в София са стари – от 10-20 години. Думите му бяха опровергани от Фандъкова, която посочи, че в изискванията за конкурса за маршрутките е било записано те да не са на повече от 5 години.

По думите на зам.-кмета Любомир Христов „възрастта“ на автобусите в момента е елементарна математика, предвид на това, че изискването към датата на конкурса е тя да е била максимално 5 години. След като от 2008 година са изминали 3 години това означава, че максималната „възраст“ на автобус е 8 години.

В момента се прекратяват и договори на превозвачи, които не изпълняват разписания от София към останалите градове, тъй като за тези часове липсват пътници и те не извършват курсовете.

Източник: news.bg


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5373