интересноместаПолезни

Двудневно обучение „ЗАЩИТА 2011″ – Мездра

От днес започва провеждането на двудневно национално командно-щабно учение „ЗАЩИТА 2011″ на тема „Действие на държавните органи при възникване на значим инцидент в железопътния транспорт“, което ще се проведе в райопна на ЖП гара Мездра.

В „ЗАЩИТА 2011“ освен МВР, участие ще вземат редица държавни институции, ведомства и дружества, сред които Министерството на транспорта и информационните технологии, Министерството на здравеопазването, Министерството на външните работи, Министерство на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, ВКП, община Мездра, областна управа Враца, Холдинг БДЖ, Национална компания „Железопътна инфраструктура“, БНР и други.

По план учението предвижда да бъде разигран сценарий на извънредна ситуация, предизвикана от терористични действия, която възниква в района на град Мездра и ескалира в авария с опасни за човека вещества. Основните цели на учението са проверка на готовността за действие на министерствата, ведомствата и местното самоуправление за преодоляване на негативните последици при възникване на инцидент в железопътния транспорт и прилежащата инфраструктура, както и подобряване на взаимодействието и координацията между органите за управление при извънредна ситуация вследствие на екстремистка дейност и последващо химическо и радиационно замърсяване.

Източник: dariknews Мездра


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420