забавниОбщиПолезни

Дизайнетите на Google телефон-а показаха своето виждане за бъдещето на шофирането

ATNMBL by Mike and Maaike Dezeen
ATNMBL by Mike and Maaike Dezeen

Mike and Maike – дизайнери на T-Mobile G1 Телефон, представиха своята идея за автомобила на бъдещето. В тази идеална според тях кола, не шофирате, не се притяснявате за скоростта. Вместо това, се отпускате удобно в нещо като мобилен хол.

Електрическият автомобил „ATNMBL“ има за цел да промени начина, по който се управляват колите. Големите стъкла и ниска скорост, са предназначени да ви насърчат да се възползвате от удобството на мобилният хол и да се насладите на прекрасната гледка през огромните стъкла, отколкото да се налсаждавате на шофирането с висока скорост. Автомобилът е 7 (седем) местен, оборудван с голям дисплей и връзка с Интернет чрез софтуер с отворен код. Вратата е стъклена плъзгаща се електрическа. Има и бар в хола!

ATNMBL: The Interior:  Dezeen
ATNMBL: The Interior: Dezeen

Технологично автомобилът е снабден с GPS, Lidar, радари и стерео камери за самостоятелно управление и съставяне на база данни от карти за навигация. Задвижването на ATNMBL се осигурява посредством 4 електрически мотори, които захранват всяко едно от двигателните колела. На „покрива” на автомобила е монтиран слънчев фотоволтаичен панел за осигуряване на електроенергия за някой от консуматорите в мобилният хол.

Източник: Popular Science


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420