www.shofior.com

Ексклузивни кадри: Тренажор на стойност $80 милиона за обучаване на шофьорисе намира в университета в Айова

Симулаторът NADS-1 (National Advanced Driving Simulator), който се намира в университета в Айова пресъздава толкова добре условията на шофиране, сякаш се намирате в истинска кола. Това е един от двата най-сложни симулатори за шофиране в света. Това ултра-реалистично шофиране се дължи на уникален софтувр (на стойност $ 80 милиона) и сложни хидравлични системи. Симулаторът е проектиранм и разработен изцяло от екипа на университета в Яйова.

Съвършенство на илюзията: интериор на истински автомобил, разположено в сърцвината на сферичен съд наподобяващ огромна баскетболна топка. Седалките, волана и педалите всички са истински и при използването им можете да усетите как те управляват автомобила. Всъщност сърцевината на симулатора представлява автомобил, но без колела и двигател.

Графичното представяне на околната среда пресъздава реалната видимост през стъклата на автомобила, благодарение на осем огромни екрана. Пресъздаващата реалност се доближава максимално до реалното усещане от управлението на истински автомобил. На видето по-горе можете да видите кратко представяне на симулатора.
Сядайки на шофьорската седалка и активирайки симулатора вие попадата в идентични на реалните ситуации на пътя: ускорение, внезапно спиране, страничен сблъсък с друг автомобил, внезапна поява на пешеходец, усещането от вибрирането на волана при рязко навлизане на автомобила на чакъла встрани от пътя и мн. др. Хидравличните системи подилват усещането като наклаят или заъртат автомобила в зависимост от конкретната ситуация или действия на шофьора. Благодарение на техниката и разположението на екраните за визуализиране на графичната среда вие на страдате от морска болест.

Източник: dvice.com

Exit mobile version

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420