интересноОбщиПолезни

И вановете таксита?

И седемместни автомобили ще могат да бъдат регистрирани като таксита. Това е записано в проектопромени на Наредба 43. Текстовете са пуснати за обществено обсъждане на интернет страницата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Още преди година подобна промяна бе одобрена в Закона за автомобилните превози, но едва сега идеята се вписва в наредбата, която регламентира условията за работа на жълтите коли.

Досега таксита можеха да стават само коли с 5 места. Според професионалисти от бранша идеята за по-големите автомобили е много добра, тъй като те ще имат повече работа и ще създават удобство за големи семейства или групи от пътници, които се трансферират заедно от летище до хотел.

В момента едно четиричленно семейство с много багаж няма как да бъде побрано в един жълт автомобил (повечето от такситата са почти без багажник заради газовите бутилки и по-ниската цена на пропан бутана и метана).

Вановете ще возят на същите цени, както по-малките автомобили. За тях няма да се въвежда допълнителна по-висока тарифа.

Седемместните таксита са практика в много държави. Често такива автомобили изпълняват курсове от и до летищата в големите европейски столици. Понякога този вид превоз излиза най-изгодната и удобна възможност за групи от 5-6 души с много багаж.

Освен това при покупката и регистрацията на ван като таксиметров автомобил шофьорът ще има право на данъчен кредит и ще може да си изтегли обратно ДДС-то за колата, обясниха от бранша.

Източник: www.trud.bg


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5373