ОбщиПътища

КАТ започва акция срещу превишените скорости

Пътна полиция ще използва всички налични технически средства за контрол на скоростта, включително и мобилните и стационарни дигитални камери, фиксиращи нарушенията

Засилени проверки срещу нарушителите с превишени скорости, ще има на територията на целия Европейски съюз от 22 до 28 август тази година.

Операцията се организира от Европейската мрежа на службите „Пътна полиция”. Като член на TISPOL “Пътна полиция” в нашата страна организира засилен контрол на скоростта през периода.

При проверките ще бъдат използвани всички налични технически средства за контрол на скоростта, включително и мобилните и стационарни дигитални камери, фиксиращи нарушенията, уточниха от полицията.

Данните сочат, че във всички европейски държави превишената скорост, както и неправилно избраната спрямо конкретните пътни условия, са основен фактор за тежките пътни произшествия и високия брой загинали и ранени. В България над 50 % от загиналите при пътни злополуки по вина на водачи са загубили живота си в резултат на превишена и несъобразена скорост.

Поредната акция цели постигането на превантивен ефект и намаляване на нещастните случаи, възникнали в резултат на висока скорост. В нея активно ще контролират скоростта и съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи в пограничните зони на двете страни.

При последната общоевропейска контролна операция, насочена срещу превишаването на скоростта, която се проведе в периода от 18 до 24 април т.г., в страната бяха регистрирани общо 9023 нарушения. 5221 от тях бяха засечени с автоматични технически средства. Виновните водачи бяха санкционирани по Закона за движението по пътищата.

Източник: http://livenews.bg


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420