забавниинтересноместа

Кметът на Вилнюс с БТР срещу незаконно паркираните коли

Кметът на литовската столица Вилнюс Артурас Зуокас води война с незаконно паркираните автомобили в центъра на града с помощта на БТР. Съответното PR-видео на Община Вилнюс с инценировка на подобна акция стана хит в YouTube и само за няколко дни е с над 200 000 гледания.

Видеото показва кмета, който идва на работа с колело, но се възмущава срещу паркираните в пешеходната част на Стария град луксозни автомобили. „През последните дни точно на това място се паркират луксозни автомобили – Мерцедесеи, Ролс-Ройси, Ферарита с беларуска регистрация…Как да се бори общината с тези шофьори? Изглежда, танкът (БТР – бел. а.) е най-доброто решение“, коментира кмета.

Екшънът се разиграва на един от пешеходните булеварди (аналогичен на бул. Витоша в София), където на велоалеята е паркиран голям Mercedes S class. Без никакво колебание пред камерите на местните телевизии кметът заедно със своите сътрудници преминават с БТР през колата, която вече не подлежи на ремонт. Уплашеният шофьор изскача от съседния бутик и се хваща за главата. По това време го доближава кметът Зуокас, подава му ръка и го моли следващия път да си паркира колата съобразно правилата за МПС. След което колата се извозва от паяк, а кметът безметежно се отдалечава.

Снимка: Respublika

Източник: www.livenews.bg

Вижте цялото видео тук.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5427