EuropeОбщи

Немските автомобили: не толкова надеждни, колкото може би си мислите

Нови данни показват разликата между възприятие и реалност в честотата на проблеми, които възникват при автомобили от германски марки.

Ново проучване сред купувачи на автомобили във Великобритания показва, че коли произвеждани от производителите на автомобили в Германия в действителност не са толкова надеждни, колкото се очаква да бъдат.WarrantyWise, осигуряващи гаранционна поддръжка на автомобили, се допопитали до повече от 750 британски шофьори да определят кои според тях, са най-надеждните марки автомобили. Очаквано сред топ 10 в отговорите им се срещат марките Audi, BMW и Mercedes-Benz.

Въпреки това, данните, събрани от самата компания WarrantyWise показват, че реално надеждността и на трите марки е под средното ниво и са значително по-малко надеждни, отколкото е широко възприето, че са.

Така например BMW по правило се счита за четвъртата най-надеждна марка, според проведеното запитване сред шофьори (след Honda, Toyota и Ford), но според оценката на WarrantyWise за тяхната надеждност, BMW заема 29-то място в списъка на най-надеждните производители на автомобили.

Mercedes-Benz и Audi, които също по правило се възприемат като една от 10-те най-надеждните марки, според оценката на надеждност на WarrantyWise заемат съответно 27 и 28 място.

dealer-service-600x450

Оценката на надеждност се основава на броя на отчетените неизправности или повреди, сравнени със числото 75, което представлява средната стйност на повреди в гаранционни автомобили в UK.

Ако автомобилът има оценка над 75 се счита за добра, а под 60 означава, е необходима висока степен поддръжка и ремонтни работи по автомобила. Средните разходи, възраст и модел на превозно средство, също се взимат под внимание при определяне на оценката.

В проучването са събрани и данни относно това кои производители на автомобили, според купувачите, са най-малко надеждни. Според отговорите на анкетираните Fiat, Vauxhall и Renault очаквано са в топ пет. Но това схващане отново се оказва погрешно, тъй като тези марки автомобили получават стойност над средното ниво в таблицата за надеждност на WarrantyWise, като заемат съответно 15-то, 17-то и 18-то място.

Lawrence Whittaker от WarrantyWise заявява:
„Това изследване доказва, че не можете да отидете да си купите кола, разчитайки единствено на репутацията на марката; много хора имат симпатии към определени марки и стоят настрана от други, но данните от проучването ни показват, че тези предразсъдъци могат да подведат хората в грешната посока.

„Ако скоро възнамерявате да си купите кола си заслужава да погледнете нашата оценка за надеждност при различните марки автомобили.“

Ето ги и производителите на автомобили според оценката им на надеждност на WarrantyWise:

 1. Honda
 2. Toyota
 3. Suzuki
 4. Mitsubishi
 5. Hyundai
 6. Mazda
 7. Nissan
 8. Subaru
 9. Ford
 10. Seat
 11. Peugeot
 12. Smart
 13. Mini
 14. Volkswagen
 15. Fiat
 16. Lexus
 17.  Renault
 18. Vauxhall
 19. Kia
 20. Chevrolet
 21. Skoda
 22. Land Rover
 23. Volvo
 24. MG
 25. Saab
 26. Citroen
 27. Mercedes-Benz
 28. Audi
 29. BMW
 30. Ferrari
 31. Jeep
 32. Chrysler
 33. Alfa Romeo
 34. Porsche
 35. Jaguar
 36. Maserati

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420