абсурдиинтересноОбщиПолезни

Нова евродиректива предвижда: шофьорите на курсове и изпит отново

Шофьорите в Европа ще трябва да плащат отново за опреснителни курсове и изпити, ако искат да получат новата единна европейска шофьорска книжка. Това ще стане след няколко години, когато влезе в сила ново европейско законодателство. На държавите от Европейския съюз няма да бъде поставян краен срок за преоборудване на училищата за шофьори, но след влизането на директивата в сила националните шофьорски книжки няма да важат повече в други държави от съюза.

Разходите за преоборудване на училищата и за преминаване към новата система няма да бъдат поети от европейските фондове. Идеята за преквалификацията на шофьорите е  с цел да се повиши квалификацията им и да се намали броят на загиналите при пътнотранспортни произшествия, според думите на г-н  Шолош Астин. Като уточнява и, че шофьорите, който откажат да преминат тези изпити, няма да имат правото да шофират в друга европейска страна. „Дори и за да отидете в Гърция или Румъния, например, ще ви трябва новата книжка”, заяви той.

Източник: www.dariknews.bg


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420