интересноместаПолезниПътища

Нови камери на КАТ на изхода на София на магистрала Тракия

Нови експериментални камери на КАТ, са поставени на изхода от София в посока магистрала „Тракия”.

Трите камери представляват т.нар. електронно КПП. Първоначално ще снимат само нарушители без „Гражданска”, а до края на годината ще бъдат настроени така, че да улавят и водачи без платен данък на автомобила и без технически преглед. Очаква се също устройствата да улавят и издирвани автомобили и шофьори без книжки.

Регистрационните номера на автомобилите, които към настоящия момент нямат полица „Гражданска отговорност“ са въведени в база данни. И когато колата мине покрай камерата, тя автоматично  разпознава, че този шофьор е без полица”.

В момента заснетите шофьори без застраховки няма да бъдат санкционирани, защото камерите работят само експериментално. Но се очаква всички караулки в София да бъдат заменени с подобни електронни КПП-та и да започне налагането на глобите.

Като допълнение нови 16 мобилни камери ще бъдат монтирали в полицейски колите коли в страната. Те ще заменят старите радари за измерване на скорост, които се оказа, че могат да бъдат манипулирани. Новите 16 камери ще се използват на местата, където доскоро беше контролирана скоростта само с радар. Те правят снимка на шофьора с часа и датата на нарушението. До края на годината предстои да бъдат закупени още около 100 такива уреда. С пускането на всеки един от тях ще се изваждат от употреба старите радари, които до декември 2012-а ще бъдат пенсионирани изцяло.

 

Източник: www.monitor.bg


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420