интересноОбщиПолезни

Ново поколение електрически автомобили печелят пари за собственика си докато стоят на паркинг

Новите електрически автомобили изграждат нов имидж като енергиен източник и стават мобилни пунктове за съхранение на електроенергия. Нова технология, позволява електрическите превозни средства, да отдават неизползваната от тях (в момента когато са паркирани) електроенергия обратно в електрическата мрежа и по този начин да печелят пари за собствениците им. По подобен начин някои собственици, които произвеждат електроенергия от възобновяемите енергийни източници могат да я продават на ютилити компаниите.

Интегрирането на концепцията на този тип превозно средство (V2G) е напълно възможно да премахне хибридните електрически автомобили като обикновени потребители на енергия, които изискват специални станции или места, за включване в електрическата мрежа и презареждане на батериите им.

„Колите не се използват през по-голяма част от времето” казва Джеф Стайн, машинен инженер в Университета на Мичиган, който води на ФНИ. „Какво би станало, ако тя може да работи за вас, докато просто си стои там на паркинга или гаража?“

Тази концепция може да се окаже особено полезно, ако електрическата мрежа започне да разчита все повече на доставката на електроенергия от възобновяемите източници на енергия като слънчевата и вятърната енергия, които изискват периодично съхранение на произведената енергия.

Източник: ScienceDaily


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420