ПътищаПътна обстановкаТрафик

Обстановката по ГКПП – 25 август

Възможни са затруднения в движението на ТИР-овете заради ремонта на Дунав мост. Леките коли минават безпрепятствено. Засилен е трафикът на ГКПП-Калотина и Капитан Андреево. Пункт „Капитан Андреево” работи на пълен капацитет. Гранична полиция препоръчва на пътуващите да използват и ГКПП – Лесово, където трафикът е спокоен.
Заради горещото време е забранено движението на тежкотоварни автомобили в участъка Благоевград- ГКПП Кулата. Забраната е за тежкотоварните автомобили с маса над 20 тона и е в сила до 21.00 часа. Трафикът по главен път Е-79 в участъка София-Кулата се осъществява нормално.
По пътя Бургас – Малко Търново и за ГКПП на българо-турската граница има предпоставки за пътнотранспортни произшествия поради пропадане на пътната настилка. Препоръчва се на българските граждани, които пътуват за Турция, да използват и граничните пунктове „Лесово” и „Малко Търново”.
Алтернативни маршрути на трасето ГКПП „Капитан Андреево” – ГКПП „Калотина” са останалите ГКПП-та по границата със Сърбия – Връшка чука, Брегово, Стрезимировци и Олтоманци или към Румъния през Дунав мост и към Македония през Гюешево. Система „на едно спиране” функционира на ГКПП „Промахон”.
Информационни табели за винетните стикери са монтирани в зоните на ГКПП Калотина и ГКПП Капитан Андреево, както и в участъците на Републиканската пътна мрежа, непосредствено след влизане на територията на Република България. През летните месеци това са двата пункта със засилен трафик на пътуващи от и към Западна Европа. На три езика – български, английски и немски, е указано откъде може да бъде закупен винетен стикер и какъв е размерът на глобата при липса на винетка.

Източник: www.focus-news.net


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5373