ПътищаПътна обстановкаТрафик

Обстановката по ГКПП – 31 август

Възможни са затруднения в движението на ТИР-овете заради ремонта на Дунав мост. Леките коли минават безпрепятствено.

Засилен е трафикът на ГКПП-Калотина и Капитан Андреево. Пункт „Капитан Андреево” работи на пълен капацитет. Гранична полиция препоръчва на пътуващите да използват и ГКПП – Лесово, където трафикът е спокоен.
По пътя Бургас – Малко Търново и за ГКПП на българо-турската граница има предпоставки за пътнотранспортни произшествия поради пропадане на пътната настилка. Препоръчва се на българските граждани, които пътуват за Турция, да използват и граничните пунктове „Лесово” и „Малко Търново”.
Алтернативни маршрути на трасето ГКПП „Капитан Андреево” – ГКПП „Калотина” са останалите ГКПП-та по границата със Сърбия – Връшка чука, Брегово, Стрезимировци и Олтоманци или към Румъния през Дунав мост и към Македония през Гюешево. Система „на едно спиране” функционира на ГКПП „Промахон”.
Информационни табели за винетните стикери са монтирани в зоните на ГКПП Калотина и ГКПП Капитан Андреево, както и в участъците на Републиканската пътна мрежа, непосредствено след влизане на територията на Република България. През летните месеци това са двата пункта със засилен трафик на пътуващи от и към Западна Европа. На три езика – български, английски и немски, е указано откъде може да бъде закупен винетен стикер и какъв е размерът на глобата при липса на винетка.
Българските гранични полицаи пропускаха по-бавно и постъпателно товарните коли на ГКПП „Калотина“ вчера вечерта, за да не се образува натрупване между двата гранични пункта.
На ГКПП Калотина, за излизане от страната ни, се образува опашка от чакащи товарни автомобили заради технически проблем, възникнал от сръбска страна. По информация на ГД „Гранична полиция”, причината е, че сръбските митнически служби работят на един кантар, което забавя обработването на ТИР-овете и техните товари.

 

Източник: www.focus-news.net


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420