местаОбщиПолезниПътищаПътна обстановкаТрафик

Обстановката по КПП – 9 август

Възможни са затруднения в движението на ТИР-овете заради ремонта на Дунав мост. Леките коли минават безпрепятствено. Засилен е трафикът от гастербайтери на ГКПП-Калотина и Капитан Андреево.
Това е първата голяма вълна от завръщащи се от почивката си турски граждани, които живеят и работят в страни от Европейския съюз. Пункт „Капитан Андреево” работи на пълен капацитет. Гранична полиция препоръчва на пътуващите да използват и ГКПП – Лесово, където трафикът е спокоен.

По пътя Бургас – Малко Търново и за ГКПП на българо-турската граница има предпоставки за пътнотранспортни произшествия поради пропадане на пътната настилка. Препоръчва се на българските граждани, които пътуват за Турция, да използват и граничните пунктове „Лесово” и „Малко Търново”.

Алтернативни маршрути на трасето ГКПП „Капитан Андреево” – ГКПП „Калотина” са останалите ГКПП-та по границата със Сърбия – Връшка чука, Брегово, Стрезимировци и Олтоманци или към Румъния през Дунав мост и към Македония през Гюешево. Система „на едно спиране” функционира на ГКПП „Промахон”.

Информационни табели за винетните стикери са монтирани в зоните на ГКПП Калотина и ГКПП Капитан Андреево, както и в участъците на Републиканската пътна мрежа, непосредствено след влизане на територията на Република България. През летните месеци това са двата пункта със засилен трафик на пътуващи от и към Западна Европа. На три езика – български, английски и немски, е указано откъде може да бъде закупен винетен стикер и какъв е размерът на глобата при липса на винетка.

От 27 юли, поради ремонт на пътната настилка, мостовото съоръжение Дунав мост, свързващо България и Румъния, ще бъде затваряно за движение от двете страни. По данни на фирмата изпълнител, движението на МПС от двете страни ще се наложи да бъде преустановявано по 8-9 пъти на денонощие.

Продължителността ще е в рамките на 15-20 минути. Ремонтните дейности ще се извършват денонощно и ще продължат до средата на месец септември. Създадена е организация за недопускане на натрупване на колони от изчакващи автомобили от РДГП-Русе с взаимодействие с ОД МВР-Русе.

Източник: www.focus-news.net


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420