местаОбщиПолезни

Обща стачка парализира Гърция днес

Гърция ще бъде напълно парализирана заради 24-часова обща стачка днес, свикана от синдикатите в знак на протест срещу новите драстични мерки за икономии на правителството, съобщиха гръцките медии.

В Атина и други градове на страната за днес са насрочени митинги по призив на двете синдикални централи – Общата конфедерация на труда (ГСЕЕ) и Федерацията на държавните служители (АДЕДИ), които предупреждават, че стачните действия ще продължат през целия месец.

Заради стачката болниците ще работят с намален персонал, градският транспорт ще бъде с нарушен график, влакове няма да се движат, а корабите ще останат по пристанищата. В стачката ще се включат и медиите, банките, държавния пенсионно-осигурителен фонд ИКА, Националната електрическа компания ДЕИ, телекома ОТЕ, водоснабдителните компании. Редовни обаче ще са въздушните полети от и за Гърция, тъй като съюзът на авиодиспечерите реши да оттегли участието си в стачката с мотива, че е започнал активният туристически сезон в страната, уточнява БТА.

Източник: http://www.dariknews.bg/


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420