глобиЕвропазаконодателствоправила за движениеПравила за движение

От 1 юли 2017 в Грузия – по-високи глоби и отнемане на контролни точки

От 1 юли 2017 в Грузия се въвежда нова контролна 100-точкова система за оценка на нарушенията на правилата за движение. Всеки водач ще разполага с първоначален брой от 100 контролни точки, като за всяко нарушение (съгласно Закона за движение по пътищата в Грузия) ще се отнема съответният брой точки. Водач, който изгуби всичките си контролни точки губи правоспособността си за управление на МПС.

От началото на мсец юли 2017 г. влизат и по-високи глоби за нарушение на правилата за движение в страната. Като, ако в рамките на една година, водачът извърши повторно нарушение (за което вече е бил наказан) глобата нараства два пъти.За някои тежки нарушения ще се отнемат цели 40 точки – като например при повторно управление на МПС в нетрезво състояние (при първо нарушение се отнемат 30 точки). Също така ще се отнемат 40 точки на всеки водач, който предостави управлението на автомобила на лице, което е употребило алкохол или наркотици или ако управлява МПС с чужди, без или със скрити регистрационни номера управление и др.

Пълен списък на нарушенията, за които се отнемат контролни точки.

Новите глоби за превишена скорост и други пътни нарушения в Грузия.

Допълнителна информация относно правилата за движение в Грузия.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420