местаОбщиПолезни

Пирамидален мегаград

Arcology да звучи като съставена думата – може би защото това е. Хибрид на архитектура и екологията. Това е мега град, обединен в една хиперструктура. Тази многофункционална мегаструктура се разгръща на 30 милиона квадратни километра и носи зеленото име NOAH. В нея ще бъдат разположени 40 000 жилища и допълнителни административни сгради необходими з анормалното функциониране на един град.

Мегаструкртурата е уникална не само с огромният брой жители, които могат да бъдат настатени в нея, но и с факта, че поради своята компактна форма и структура хората няма да използват автомобили за придвижване в мегаграда. Придвижването ще се извършва чрез гигантски хоризонтални и вертикални транспортни ленти и пешеходни зони. Допълнително към сградата ще бъдат интегрирани ветрови турбини и слънчеви панели, системи за пасивно слънчево отопление и охлаждане, речни водни турбини във водните пространства и мн.др.

Източник: Dvice


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5373