ОбщиПолезни

Плащаме глоби към КАТ, без да ни пишат актове

Нарушителите на пътя направо да получават и заплащат глобите си към КАТ, без да им бъдат издавани фишове и актове, и без да им бъде отнеман талонът, предлагат от КАТ „Пътна полиция“. Тази мярка ще улесни работата с новите 15 радара, разположени в цялата страна. Всяко едно от устройствата може да запамети до 35 хиляди нарушения.

След като бъде установено нарушението, водачът ще получава известие от КАТ, че трябва да заплати глобата си в 45-дневен срок. Писмата провинилите се шофьори ще получават по пощата, без да е необходимо да ходят в поделенията на КАТ и без да трябва да им се издават актове, и да им бъдат отнемани контролните талони. Ако нарушителите откажат да платят глобата, те ще бъдат предавани на Националната агенция по приходите, а след това и на съдия изпълнител.

Новото предложение предстои да бъде разгледано на първо четене в парламента. Мярката се налага заради невъзможността на органите на КАТ да обработват данните, изпращани от всичките 15 нови радара, които са разположени в различни части на страната. Устройствата са с голяма памет, като всяко едно от тях може да запамети до 35 хиляди нарушения. Новата идея на КАТ ще намали и опашките в пунктовете в страната.

В момента, за да заплатите глобата си за неправилно шофиране, трябва да ви бъде издаден акт и отнет контролният талон.

Източник: Дарик Нюз


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420