интересноОбщиПолезни

Повече нарушения – по-скъпа Гражданска отговорност

Предвиждат се промени в кодекса за застраховането, чрез които ще бъде засегната и методиката за сформиране на цената на застраховка „Гражданска отговорност“.

Така например водачи на МПС, които имат останали само 10 точки в контролния си талон (което означава, е на практика са загубили правото да шофират) ще заплащат с 360% по-скъпа “Гражданска отговорност”, което прави близо 4 пъти, от колкото ще плащат останалите шофьор.

Накратко казано колкото повече провинения има даден шофьор, толкова по-скъпа застраховка ще плаща и обратното. За водачите без нарушения ще се предвиждат отстъпки спрямо съответни коефициенти.

„Така например, ако за базова цена се вземе 200 лв., а коефициентът е 0,8, тя ще се намали с 20% и ще е 160 лв. Ако обаче коефициентът е 1,5, ще се оскъпи с 50 на сто и ще струва 300 лв.“ Коефициентът ще бъде 1 за шофьорите, които не заслужават бонус, но не са и с толкова тежки провинения.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5427