местаОбщиПолезнисъвети

Профилактика на автомобила преди ваканцията

Направете профилактика на автомобила си за да бъде безпроблемно пътуването ви през идващата лятна отпуска.

– Ходова част – проверете, че след изминатите километри по осеяните с дупки пътища, всичко е наред по ходовата част на вашият автомобил, преди да потеглите.
– Проверете състоянието на спирачките. Зимните условия, особено солта по нашите зимни пътища, създават предпоставки за напукване на маркучите, увреждане на дисковете и накладките. Ако въпреки проверката, междувременно по време на път ви се случи да усетите „омекване“ на спирачния педал – погледнете на това сериозно и посетете най-близкия сервиз възможно най-скоро.
– Поддържайте нивото на течностите в автомобила ви според указанията на производителя.
– Проверете състоянието на чистачките си.
– Уверете се, че нивото на маслото на автомобила ви е в допустимите граници и, че не сте пропуснали регулярната му подмяна.
– Направете проверка на филтрите на автомобила ви (горивен, маслем въздшен….). Поддържането им не само спомага работата на автомобила ви, но и гарантира вашият комфорт и сигурност на пътя.
– Проверявайте периодични налягането в автомобилните гуми, като спазвате съответния стандарт за тях. Използвайте подходящи за сезона гуми (летни) е добра дълбочина на протекторния рисунък.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420