ПътищаПътна обстановкаТрафик

Пътната обстановка – 12 август

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Пътните настилки в страната са предимно сухи. Мокри са пътищата в района на Кърджали, Смолян и по Черноморието. Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Дюлински за товарни автомобили.

Въведени са следните ограничения:
Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Слънчев бряг – Бургас и над 20 тона – през Айтоски проход.

До 15 септември 2011 г. за времето от 06.00 часа до 22.00 часа е забранено преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 3,5 тона по пътя Стара Загора – Сливен, движението се осъществява по маршрут Стара Загора – пътен възел Мъглиж – Сливен. До 15 ноември 2011 г. поради рехабилитация се въвежда временна организация на движението по пътя Пловдив – Смолян.

За ремонтни дейности до 10 септември 2011 г. се затваря пътят Варвара – Костандово. Обходът е по пътя Белово, Юндола, Велинград и Пазарджик, Пещера, Батак, Ракитово, Велинград.

Рехабилитация се извършва на пътя Овчарци – Сапарева баня между 7-ми и 13-ти километър и на пътя Гоце Делчев – Петрич – Златарево. В местността Памука в Осоговската планина от 12 до 14 август ще се проведе мотосъбор, като на 13 и 14 август е състезанието от републиканския планински шампионат „Осогово”. В тази връзка се налага временна организация на движението, като на 13 август ще бъде затворено движението на моторни превозни средства в участъка село Богослов-местността Три буки. Същият участък ще бъде затворен и на 14 август от 8,15 до 13 часа.

Източник: www.focus-news.net


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420