интересноместа

Самолетът на бъдещето

Пътуването със самолет през 2050 година със сигурност ще бъде много интересно изживяване, ако Еърбъс запазят идеята си за нов тип самолет на бъдещето.

Система за стопляне на тялото през седалката, прозрачен покрив и възможност за игра на голф на борда са само част от предвидените иновации.

Структурата на самолета ще имитира костната система на птица , като интелигентната стена ще регулира температурата и в определени моменти ще става прозрачна, за да разкрива панорамна гледка пред пътниците. Самата кабина с пътници ще разчита интегрирана „невронна мрежа“, която ще помага за идентифицирането на нуждите им и ще работи за тяхното задоволяване. Седалките ще променят формата си, за да са максимално удобни за всяко тяло.

Няма да има класово разделение на помещенията, но ще има зони с различни функции. В „стимулиращата зона“ пътникът ще може да се презареди с витамини и богат на антиоксиданти въздух, дори ще може да се подложи на ароматерапия. В „интерактивната зона“ всякакви сценарии на виртуална реалност ще бъдат възможни благодарение на холографски системи. „Интелигентната техно зона“ пък ще бъде пригодена за по-функционално ориентираните пътници, за да посрещне индивидуалните им нужди. Пътуването в различните зони ще варира като цени.

Повече от 90 на сто от годишните инвестиции (2 милиарда евро) за изследвания и развитие на Еърбъс отиват за подобряването на сегашните и бъдещите самолети така, че да не вредят на околната среда. Благодарение на напредъка в технологиите се смята, че самолетите на бъдещето ще могат да се рециклират на 100%.

Източник: actualno.com
Фотографии: Airbus S.A.S


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420