забавниОбщи

Скъпа „Гражданска отговорност“ за пернишкия голф

Голфче
Голфче

Младежите от Перник плащат една от най-скъпите задължителни застраховки “Гражданска отговорност”, показа проучване на „Новинар“. Някои от компаниите са въвели по-високи цени на полицата за коли, които са регистрирани в Перник. Други застрахователни дружества пък коментираха, че също обмислят да вдигнат тарифите за автомобили с регистрация РК.

Брокери обясниха, че перничани и врачани са сред най-рисковите шофьори в страната. Друга причина да се вдигат цените на застраховките за пернишките автомобили е, че много от тях се движат всекидневно в столицата, където работят собствениците им. Това още повече натоварва софийския трафик и може да увеличи рисковете от пътно-транспортни произшествия.

Проучване на „Новинар“ показва, че тарифите на „Гражданска отговорност“ за автомобили от Перник са се изравнили с тези в София, които в последните години традиционно са най-високи. Така цената на застраховката, предлагана от някои дружества, е 250 лв. за лек автомобил със софийска или пернишка регистрация. Най-евтино е за шофьорите от малките градове на възраст над 35 г. – на тях застраховката им излиза средно 144 лв.

Застрахователи оскъпяват полиците за младите водачи, защото са най-рискови, както и за шофьорите в големите градове – София, Пловдив, Варна и Бургас, защото там трафикът е най-оживен. Полицата излиза доста по-солено и ако собственикът вече има катастрофа през последните 1-2 г., както и ако кара колата си в ЕС.

Много застрахователи са въвели надбавки и за учебни коли, рент-а-кар, таксита, състезателни автомобили. Доста от компаниите са актуализирали цените си през изминалия месец. Водачите със стаж зад волана до 5 г. ще плащат по-скъпо от по-старшите. Най-скъпо е за софийските автомобили – базовата тарифа за тях е 255 лв., ако колата е до 1500 кубика.

Източник: Новинар.нет


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5427