интересноОбщиПолезни

Сменяме шофьорска книжка в районното

Нови шофьорски книжки ще се издават освен в КАТ, но и в РПУ-та и в областните дирекции на полицията. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. Той подчерта, че пикът при новите лични документи ще е тази и следващата година, защото предишната смяна на паспортите е започнала през 2000 г. Правим всичко възможно, за да обслужим максимално много хора, които искат да получат нова лична карта, паспорт или шофьорска книжка, изтъкна Цветанов.

Той припомни, че има гратисен срок до края на 2010 г. за хората с изтекли документи. Невалидните вече задгранични паспорти ще могат да се сменят и със стара лична карта, обясни вицепремиерът.

Притежателите на електронен подпис ще могат да подават заявления за издаване на лични документи и по интернет, а трудно подвижните и болни хора ще бъдат обслужвани в домовете им, съобщиха пък от областната дирекция на МВР в Стара Загора. От електронната услуга обаче щели да се възползват само тези, които вече притежават поне един документ с биометрични данни и той им е бил издаден преди не повече от шест месеца.

Приемането на заявления за новите документи ще започне най-късно до края на март, категоричен бе Цветан Цветанов. Кабинетът одобри и новите такси за издаването им. Лична карта ще се издава срещу 18 лева, шофьорската книжка ще струва 25 лева, а паспорт с биометрични данни – 40 лева. Таксата за паспорт е с 10 лева по-висока от сегашната, но средната цена в ЕС е 45 евро, обясниха от Министерски съвет. Запазват се и пропорциите в цените за експресна, бърза и обикновена услуга.

Източник: standartnews


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5373