Общи

Собствениците на 800 000 автомобила може да платят по 50 лева глоба

По 50 лева глоба ще отнесат шофьорите, ако парламентът приеме промени в Кодекса по застраховането за забрана на маркирането

Собственици на 800 000 автомобила може да платят по 50 лева глоба, ако парламентът приеме промени в Кодекса по застраховането за забрана на маркирането. Това съобщи в Националния пресклуб на БТА  Георги Желев, изпълнителен директор на фирма, която маркира автомобили.

Проблем ще има и с автомобилите с фабрична  маркировка, които се внасят в страната, добави той.

Спирането на маркирането на автомобили противоречи на европейската застрахователна практика и на интересите на българските граждани, коментира Живко Желев, президент на същото дружество.

От Европейския парламент са приети документи 7709/08 и 2863 с цел маркирането на автомобилите и техните резервни части да влезе като задължителна мярка тази година, добави той.

За по-скъпите автомобили се използва пълен вариант на маркировка на цена 59 лева. За автомобилите с по-нисък клас има вариант, който струва 39 лева. За  повторно маркиране цените са по-ниски, посочи Желев.

Има две фирми, маркиращи автомобили, които работят само с определен застраховател, а само едно застрахователно дружество в страната не поставя маркировки, добави той.

Предложенията за промени в Кодекса за застраховането са заради съмнения на МВР, Комисията за финансов надзор и застрахователни компании, че кражби на автомобили се извършват избирателно, според това в коя компания са застраховани.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420