интересноместаОбщиПолезни

Споделените пътувания – част от проект на Юратехноложи

За няколко години френската компания GreenCove Ingenierie е разработила, популяризирала и обединила над 400 000 членове на онлайн платформата за споделено пътуване 123envoiture. През 123envoiture се срещат хора, които искат да спестят едновременно време и ресурси. Приложение за мобилните им телефони им позволява да импровизират и да намират партньори за пътуване във всеки час и от всяка локация. Достатъчно е да пуснат приложението и да видят кой в района предлага пътуване или да зададат критерии и останалите да ги включат в плановете си, разказва Чекиб Гарби, ръководител на CITIC, центъра за безконтактни технологии, част от Юратехноложи.

Сайтът дава възможност за наемане на коли на преференциални цени, партнира с GPS навигатор, който, освен че навигира, помага за намирането на желаещи да споделят услугата. Платформата партнира и с мрежата за сравняване на цените на горивата Zagaz. Инициативата е подкрепена и от френските железници SNCF, а ползвателите на 123envoiture се ангажират с харта на участника, която регламентира коректните им отношения.

Източник: www.bluelink.net


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420