no commentsОбщи

Турските гурбетчии ще заобикалят България

Австрийските жп линии ще пуснат от месец април т.г. влакови композиции с пътнически и товарни вагони специално за турските гастарбайтери, които искат да пътуват с колите си за ваканцията в Турция.

Представителката на австрийската фирма „Оптима“ Ренате Манони Сверко заяви на пресконференция, че влаковите композиции ще се движат между австрийския град Вилах и град Одрин в периода 18 април – 14 ноември 2011 г.

Според представител на турското министерство на транспорта инициативата е в рамките на мерките, които са взети за обезпечаване на сигурността на турските гастарбайтери при преминаването им със собствените им коли специално през България.

Преминаването на турските гастарбайтери през територията на България е съпровождано понякога от инциденти, като нападения от маскирани като полицаи лица и ограбване на пътниците, налагане на неправомерни глоби, искания на рушвети от страна на митничарите, натрупване на дълги опашки на граничните пунктове.

Източник: http://news.expert.bg


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5373