no commentsОбщи

Уволняват ръководството на ДАИ София и Бургас

Ръководството на Областната дирекция на „Държавна автомобилна инспекция“ (ДАИ) в Бургас и ръководството на „Автомобилна администрация“ към Министерството на транспорта ще бъдат освободени от утре. Това е съобщил министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

„Има значителни пропуски в работата на „Автомобилна администрация“, така че освобождавам и софийското, и бургаското ръководство“, заявява Московски.

Във връзка с трагичния инцидент на магистрала „Тракия“ Московски е наредил проверка за пълно разследване на лиценза на фирмата превозвач, техническата изправност на автобуса и фирмата, извършила техническия преглед.

„Договорът между „Бургастур 90″ и „Ентуртранс“ е изтекъл на 1 април тази година. В началото на юни екип на ДАИ е правил проверка, но интересно защо не са установили, че има нов талон на този автобус, който вече не е на името на „Ентуртранс“, а е на „Бургастур 90″. По никакъв начин не е уведомен ДАИ за смяната на собствеността, респективно те правят проверка, пък не го констатират. Имам сериозни съмнения, че пунктът, който провежда техническите прегледи, извършва фиктивни такива“, заявява Московски.

Източник: trud.bg, standartnews.com, dnes.bg, actualno.com


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420