www.shofior.com

Шествие за 24 май променя движението в София

Поради шествието по повод 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост ще има промени в организацията на движението в централната част на столицата, съобщиха от Центъра за градска мобилност.
Празничното шествие ще започне в 9.30 ч. на 24 май от НДК, като от 10.00 ч. то ще премине по маршрут НДК по бул. „Витоша“, бул. „Кн. Мария Луиза“, пл. „Независимост“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Васил Левски“ до паметник на Св. Св. Кирил и Методий пред Народната библиотека.
От 7.00 до 12.00 ч. на 24 май се забранява престоят и паркирането на превозни средства върху тротоарите на ул. „Оборище“ между ул. „Кракра“ и бул. „В. Левски“ и ул. „Шипка“ между ул. „Кракра“ и бул. „В. Левски“ от страната на Народната библиотека.
От 9.30 до 12.00 ч. се забранява влизането на превозни средства с изключение на градския транспорт по бул. „В. Левски“ между бул. „Цар Освободител“ и пам. „В. Левски“.
От 10.00 до 12.00 ч. и градския транспорт няма да преминава през посочения участък, като се изменят маршрутите му. Автобусите по линия 9 от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ ще правят обратен завой пред Националния стадион и ще продължават по обичайния си маршрут. Автобусите по линии 280 и 306 от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ ще се движат по ул. „Гурко“, бул. „В. Левски“, бул. „Цар Освободител“ и от бул. „Цариградско шосе“ ще продължават по маршрутите си.
Тролейбусите по линии 1 и 2 в посока бул. „В. Левски“ ще правят обратен завой при кино „Одеон“ и от бул. „П. Евтимий“ ще се движат по обичайните си маршрути. Тролейбусите по линии 4 и 11 от бул. „Ц. Освободител“ ще продължават по бул. „В. Левски“, ул. „Гурко“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и от бул. „Цариградско шосе“ ще продължават по маршрутите си.

Източник: Дир.бг

Exit mobile version

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420