Общи

Шофьорите на опреснителни курсове през 10 г., предлага НДСВ

На всеки десет години шофьорите да минават на опреснителни курсове, такава поправка в Закона за движение по пътищата ще внесе Олимпи Кътев от НДСВ. Това съобщи самият той в пленарната зала при обсъждането на първо четене на законопроекти за изменения в Закона за движение по пътищата, които въвеждат редица ограничения за младите шофьори и вдигат санкциите за нарушителите на пътя. Ваня Цветкова от БНД се обяви против идеята на жълтия си колега.

„Лично аз ще внеса предложение, в което ще поискаме да бъдат създадени и провеждани опреснителни курсове на водачи след 10-годишна практика. Тоест на всеки 10 г. един водач да бъде подложен на такава проверка с опреснителни курсове, защото промяната и в пътищата, и в автомобилите като нови технологии е значима. Смятаме, че това би подобрило обучението и качеството на водачите”, обясни Кътев.

„Това означава, че всеки от нас, който е завършил някакво образование и притежава диплома, трябва да го изпитват на всеки 10 г. Разбира се, за водачите, които са направили необходимия брой провинения като пътнотранспортни произшествия – да, но тези, които са изправни в движението по пътищата и не са създали предпоставки, не виждам защо трябва да създаваме излишни усложнения и да ги подлагаме на изпити”, каза Цветкова.

По материали на DarikNews.bg


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420