no commentsинтересноместаОбщи

Шофьори търгуват с билети

Днес вестник „Труд“ излезе с публикация за схема за търговия с билетчета на градски транспорт.

Оказва се, че шофьори от градския транспорт в София вместо да продават билети в превозните средства ги пласират направо в павилионите на частни фирми. Така водачите получавалли „бонуси“ а продавачите в будките – билетчета на доста по-ниска цена от реалната.

Според публикацията във вестник „Труд“ схемата е следната:
Общинските транспортни дружества “Столичен автотранспорт” ЕАД и “Столичен електротранспорт” ЕАД купуват билети от Центъра за градска мобилност. Цената на един кочан е 100 лв. (100 бройки по 1 лев).
Двете дружества получават отстъпка от 10% и така стойността на кочана пада до 90 лв. След това билетите се раздават на шофьорите, за да ги продават на пътниците в превозното средство. За всеки продаден кочан те получават по 10 лв. от общинското дружество.

Когато шофьорите получавали билетите, те ги продавали (по схемата) за 90 лв. в павилиони, с които имали предварителна уговорка.

В края на тази схема шофьорите декларирали пред ръководството си, че тези билети са закупени от граждани, за което съответно получавали по 10 лева на кочан.

Така цената за 100 бройки билетчета е 97 лв. Но когато са закупени от шофьори, стойността възлиза на 90 лв.

Факт е, че в София влизат в оборот милиони билетчета…

Източник: trud.bg


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420