местаОбщиПолезни

„София прайд” – промени в движението

Няма да се затварят напълно улици и булеварди в столицата заради „София прайд 2011”, който ще се състои на 18 юни, съобщиха от Столична община.

Във времето между 16.30 и 17.30 ч. ще има шествие, водено от камион-платформа, по маршрут от пешеходния мост пред НДК по ул. „Фритьоф Нансен”, бул. „Васил Левски”, бул. „Цар Освободител” до паметника на Съветската армия. При преминаването на шествието от „Пътна полиция” ще спират и пропускат поетапно движението на останалите превозни средства.

Въвеждат се промени в организацията на движение при пл. „Народно събрание” в събота, съобщиха още от Столична община. Причината за тях е част от събитията в „София дизайн уик”.

От 6.00 до 22.00 ч. на 18 юни се забраняват престоят, паркирането и влизането на превозни средства по ул. „Цар Шишман” между пл. „Народно събрание” и ул. „Граф Игнатиев”. От 11.00 до 22.00 ч. на 18 юни се забранява влизането в двете посоки на превозни средства по ул. „Аксаков” между бул. „Васил Левски” и ул. „Цар Шишман”, ул. „Хаджи Димитър” между бул. „Васил Левски” и ул. „Цар Шишман”, ул. „Славянска” между ул. „Шести септември” и ул. „Цар Шишман”, ул. „Иван Вазов” между бул. „Васил Левски” и ул. „Цар Шишман”, ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и ул. „Шести септември”, ул. „Юрий Венелин” между бул. „Васил Левски” и ул. „Цар Шишман” и ул. „Ген. Паренсов” между бул. „Васил Левски” и ул. „Цар Шишман”.

На 19 юни от 7.00 ч. се забранява паркирането и престоят на превозни средства по част от улиците около НДК, съобщи пресцентърът на Столичната община. Причината е конгресът на партия „Ред, законност и справедливост”, който ще е през деня.

До приключването на проявата ще е забранено паркирането на превозни средства с изключение на автомобилите и автобусите, превозващи участниците в конгреса, по бул. „Витоша” – между бул. „Пенчо Славейков” и бул. „Васил Левски” и по ул. „Фритьоф Нансен” – между бул. „Патриарх Евтимий” и бул. „Васил Левски”.

Източник: dariknews.bg


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5427