www.shofior.com

10 000 лева глоба и затваряне грозят 2000 бензиностанции

По данни на Националната агенция за приходите (НАП) приблизително 2000 бензиностанции в страната не са взели мерки, за да се снабдят със системи за измерване нивото на резервоарите. Ако бензиностанциите не направят това до края на годината, е възможно да не се вместят и в срока за свързване на фискалните им системи с датчиците на бензиноколонките и нивомерите на резервоарите до края на март 2012 г.

При неизпълнение на тези изисквания се налага глоба до 10 000 лева и затваряне на всяка бензиностанция.

„Срокът за свързване на касовите апарати на всички търговци с НАП е 31 март 2012 г. Ако темповете по този проект се запазят, това значи, че около 50 000 търговци в страната няма да имат физическо време да изпълнят закона.

От началото на 2011 г. обектите за търговия на течни горива бяха задължени по закон да отчитат по електронен път оборотите си в НАП. През юни бе въведено допълнително изискване да добавят към съществуващата финансова информация и данни за точното количество горива, продадени на бензиноколонките и налични в резервоарите.

Източник: trud.bg

Exit mobile version

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420