Общи

150 кръстовища вече се контролират централизирано

На 11 от тях има камери, записите от които ще се пазят 23 дни

150 кръстовища в София и светофарните уредби на тях вече се контролират от специално изграден център към Столичната община. Системата е струвала на кметството 2 млн. лв.

На 11 от кръстовищата са монтирани 120 камери. Записите от камерите ще се съхраняват най-малко 23 дни. От днес вече в новия център ще се получава постоянна информация за светофарите, ще се проверява техническото им състояние и ще може да се контролират зелената и червената зона.

Кметът на София Бойко Борисов заяви, че другата седмица ще бъде подписан договор за сътрудничество със Столичната дирекция на полицията и по този начин ще могат да се контролират нарушителите на движението. Борисов каза, че това е първият етап от решаването на проблемите с трафика и задръстванията в София.

Предстои поставянето на камери на светофарите на бул. „Витоша“, на „Граф Игнатиев“ и над буслентите на някои от централните булеварди, каза Александър Цветков, заместник – кмет по транспорта.

По материали на gradski.bg


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5373