забавниинтересноОбщиПолезни

4 технологии, които са на път да променят завинаги начина, по който шофираме

BMW-i8-key-FOB-cockpit

Спортното BMW i8 вече на път да да се превърне в специално с неговата висока ефективност на двигателната и задвижваща уредба. В изтеклата в интернет снимка се вижда как BMW са заменили стандартното дистанционно със съвсем нов тип джаджа, с дисплей и системи директно комуникиращи си с компютъра на автомобила.

BMW_KeyFob BMW-i8-key-FOB-cockpit-600x428

AudiOnline
Трафик информационната система на Ауди (Audi Online Traffic Light Information System) спестява гориво и време. Системата предупреждава водача по отношение на скоростта, която е необходима да бъде поддържана за достигане на следващото зелена светлина на светофара.
Ако водачът вече чака на червен светофар, системата ще изчисли времето до следващата зелена светлина и ще започне да отброява оставащото време, което ще се появи на появи дисплея. Системата също взаимодейства със Start-Stop функция на автомобила, за да се гарантира, че двигателят ще се включи пет секунди преди зелената светлина на светофара.

Audi-Traffic-Light-Assist

Delphis-automated-driving-vehicle_HMI-centerstack

 

LED Laser Headlights

Най-новата концепция за типа на фаровете на автомобила в момента е LED Laser Headlights. При тази технология фаровете на автомобила са оборудвани със супер ярки и енергийно ефективни лазерни лъчи от бяла светлина. Три пъти по-ярки от вече вече известните LED светлини, и с 30% по-енергоефективни. За да се избегне заслепяването на водача на насрещно движещ се автомобил системата е свързана с камера, която автоматично регулира силата и посоката лъч надолу, ако установи насрещно движещ се автомобил. Управлението е достатъчно чувствително, за да разпознае и велосипедист на пътя.

i8headlightdantetktk

maxresdefault

 

Vehicle-to-Vehicle Communication Systems (V2V)
Безжична мрежа, която обхваща автомобилите на пътя, и през която те изпращат един на друг информация по отношение на тяхното разположение, посока на движение и др. характеристики свързани с поведението им на пътя.

V2V-GM-illo-1345557723736-web-hero-640x354

BMW_3D_Car2Car_CityScenario-640x402

 

Източник: http://www.nosmokenopoke.com, http://www.blogcdn.com, http://design-milk.com, http://www.extremetech.com, http://cdn.wonderfulengineering.com, http://www.wired.com

 


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420