интересно

M3 на BMW – ново поколение карбон

BMW пусна олекотена версия на M3, носеща името M3 CRT – Carbon Racing Technology. Той е създаден, за да покаже последните достижения в изграждането на ново поколение карбон, материал, който ще бъде използван от компанията за производството на предстоящите „зелени“ i3 и i8 модели.

BMW M3 CRT използва новия материал за капака на двигателя, който е с 50% по-лек в сравнение със стандартния алуминиев, и в предните седалки. Другите характеристики включват нова звукоизолация и индивидуални задни седалки.

Теглото на тази версия M3 е 1580 кг или с 45 кг по-лека от стандартната M3-ка. Разпределението на тежестта също е променено, според BMW задният мост поема малко повече тежест, около 48,4 % от общото тегло на автомобила, което според компанията спомага за подобряване на подвижността.

Спортният автомобил използва двигателя от топ версията M3 GTS, което значи 4,4-литров V8, произвеждащ 440 к.с. при 8300 об/мин и 440 Нм при 3750 об/мин. Това е достатъчно на модела да ускорява от място до 100 км/ч за 4,4 сек, което е с 0,5 сек по-бърз от стандартния вариант.

BMW планира производство на само 67 екземпляра. Няма информация за цената на M3 CRT, но по всяка вероятност ще е по-скъп от M3 GTS.

Източник: Speed-Press


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420