ОбщиПолезни

Car 2 Car Communications( Комуникация между автомобили )

Car 2 Car Communications
Car 2 Car Communications

Консорциумът за комуникации „CAR 2 CAR” е нетърговска организация с нестопанска цел, създадена от европейски производители на автомобили и е отворена за всички доставчици, изледователски организации и други партньори. Основната цел на консорциума е повишаване на безопасността на движението по пътищата и ефективност на организация на транспорта средства за интер-комуникации между превозните средства.

Европейската комисия прогнозира силно нарастване на на годишният пробег на автомобилите в Европа, което е предпоставка з анарастване на инцидентите на пътя. За да запази мобилността в бъдеще, Европейската комисия стартира програма eSafety за намаляване на смъртните случаи по пътищата до 50% до 2010 г. и по-нататъшно подобряване на ефективността на автомобилния трафик. Тъй като бъдещето на потенциални пасивни мерки за безопасност е ограничено се налага разработването и внедряването на нови активни мерки за безопасност на пътя и изграждането на нови системи за оповестяване и ранно предупреждение с цел предотвратяване на аварии.
Една такава система е „CAR 2 CAR”.

scenario_stripe

Цели на „CAR 2 CAR” са:
* Създаване и прилагане на единен стандарт в европейската автомобилна индустрия, а именно комуникационна система „CAR 2 CAR” основана на базата на безжична LAN комуникация и осигуряваща ефективност на оператичната работа по организация на движението.
* Създаване и внедряване на активни приложения за повишаване на безопасността на пътя, като например демонстриране на прототип на системата „CAR 2 CAR”.
* Настояване за хармонизиране на стандартите за пътни съобщения в световен мащаб.

Снимков материал:

a8a63e3f37

5526a3c37a

838fa0461d

9fcc0991bf

Видео:

http://www.car-to-car.org/index.php?id=153

http://www.car-to-car.org/index.php?id=152

http://www.car-to-car.org/index.php?id=151

http://www.car-to-car.org/index.php?id=149

Източник: http://www.car-to-car.org/


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420