местаОбщиПътища

Google Destination вече показва и разходите за цялата планирана ваканция

Google Search вече има пътеводител, който ви помага да планирате ваканция си, като ви позволява да проучвате различните страни, да резервирате полет или да изчислите разходите си.

Google наскоро обяви, че разширява своята услуга Google Travel Search, като вече ще позволява да планирате изцяло своята ваканция до дестинации по цял свят и ще предоставя бърз преглед на цени на самолетни билети, хотели дори в резултатите от търсенето. След като видите информацията за своята ваканция можете да изберете дали да я резервирате или не.


Google нарича тази нова функционалност „Дестинации на Google (Google Destinations)„. Създадена е да помогне на търсещите да открият и да планират почивката си. Всичко, което трябва да направите на мобилното си устройство, е да потърсите в Google за щат, държава или континент, където искате да пътува и да добавите думата „почивка“ или „дестинация“, за да получите резултатите от търсенето, съобразени с това търсене.

Ето едно видео (на английски език), което показва новите възможности на Дестинации:

Дестинации (Destinations) на Google не е нов уебсайт, а допълнителна финкционалност само за мобилни устройства, която улеснява пътуващите. Ако например търсите „ваканции в Европа (European vacаntion)“, в резултатите ще се появи мрежа от по-големите градове, колко ще струва да отидете до тях, както и кои са най-добрите седмици за да ги посетите. При търсене за пътуване до определена страна или град ще видите опция за отваряне на новият Google travel guide (пътеводител на Google). Независимо по кой начин направите вашето търсене в Google, резултатите винаги ще ви отведат в новата функционалност Google дестинации“, където ще намерите повече информация за местоположението и разходите за пътуване и пребивававане там.

В „Дестинации (Destinations)“ можете да намерите допълнителна полезна информация и описания, маршрути, снимки и видео клипове. Един от най-трудните етапи на всяко пътуване е да решите колко време да прекарате на всяко място и как да направите връзката между отделните набелязани места. Google се опитва да отговори на този въпрос с комбинация от редакционно създадени и алгоритмично генерирани пътеводители.

Google Destination
Снимка: Google

Докато потребителят е свикнал да търси и планира почивката си, да прави резервации на полети чрез своя настолен компютър, Google е разработил новия си продукт изключително за мобилни устройства – како резултатите, които са рарзаботени да се показват при търсене през мобилни устройства, няма да бъдат показвани на стационарни компютри. Това може да се промени в бъдеще, но Google казва, че иска да специфично проектиране на това като на мобилен продукт, тъй като това е виждат големи увеличения на пътуване търсене там; половината от полети търсения в Google се случи на мобилния, като направи 60 процента от „информационни дестинация“ търсения. Тези цифри са само растат, което обяснява защо Google приоритет телефона си.

 


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420