ОбщиПолезни

Nissan разработи “Асистент” за управление на автомобила в завои

Новата система съчетава навигатор с радарна система за безопасност, която да подпомага водача на автомобила при избора на скорост и използване на спирачки в завои. Системата работи в реално време.

Nissan използва така наречената навигация „интелигентен педал”: Въз основа на информацията от сателитна карта на региона индикира предварително пред шофьора радиуса на предстоящият завой и „интелигентния педал” отпуска педала на газта. След като се е задействало освобождаване на педала системата автоматично задейства спирачките. Целта е да се намали работата на шофьора за управление на автомобила в завои чрез интегриране на навигация.

Nissan направи още една крачка напред: пусна на пазара в Япония автомобили съоръжени с новата система в комбинация със система за обмяна на информация в реално време, между автомобила и основна база данни, GPS навигация, която локализира радиуса на завоя и активира автоматичната система за управление на автомобила в завои. Системата е особено подходяща при шофиране в пресечена или планинска местност.


Nissan обещава новата система да бъде въведена в новият модел на Fuga. Този автомобил е известен в САЩ под името Infiniti M.

Източник: nissan-global


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5373