Uncategorizedзаконодателство

ЕС публикува интерактивна карта на санкциите

Интерактивна карта на санкциите на ЕС вече e достъпнa онлайн и ще бъдe използванa като основen инструмент, чрез който ЕС ще може да се намесва, когато е необходимо, за да предотврати конфликти или да отговори на възникващи или настоящи кризи.

Чрез ЕС карта на санкциите пътуващите ще могат да се информират дали конкретен регион или територия подлежи на забрана за пътуване съгласно наложените мерки и санкции, или попада под друг санкционен режим.

Картата на санкциите на ЕС включва списък с дестинации, в които са наложени санкции или ограничения за пътуване, както и консолидиран списък на лицата, които нямат право да влизат в ЕС, тъй като са под забрана за пътуване. Картата предоставя лесно достъпна информация за приетите ограничителни мерки (санкции) в/от ЕС.

Инструментът за санкции е достъпен както за държавите-членки на ЕС, така и за жителите на ЕС и приканва потребителите да докладват за нарушения на санкциите на ЕС чрез защитена самоличност.Очаква се информацията на картата да се актуализира след всяка промяна в съществуващите режими и санкции или при влизане в сила на новите санкции и/или ограничения.

Интерактивната карта предоставя информация и относно въведени санкции срещу химически оръжия, кибератаки, права на човека и тероризъм.

В момента ЕС има над 40 различни режима на санкции. Някои са упълномощени от Съвета за сигурност на ООН, докато други се приемат автономно от ЕС.

Картата на санкциите на ЕС можете да видите тук.

Допълнителна информация можете да намерите тук.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420