забавниинтересноместаОбщи

КАТ дебнат във Facebook за гонки

От идеята се възползвали служители на Пътна полиция в Плевен.

Те се информират от социалната мрежа Facebook къде в града се организират незаконни гонки, за да отидат и да санкционират нарушителите. Благодарение на този нетрадиционен похват, служителите на „Пътна полиция” отчитат добри резултати от работата си през миналия месец, предава Дарик.

Около 320 автомобила, присъстващи на незаконни гонки в района на „Балканстрой” в Плевен, са били проверени от служители на КАТ само за три часа в един от почивните дни през месец май. Това каза за Дарик главен инспектор Йордан Дундаков, шеф на КАТ-Плевен. По време на проверката са отнети 56 свидетелства и те са на водачи с неплатени глоби, допълни той.

По думите му в тези случаи липсва превенцията, защото има установено нарушение, съставен е фиш, но той не е платен. Така възпитателната мярка, че ако се намали бюджета на санкционирания той няма да прави същото нарушение, не действа.

При акцията на КАТ са проверявани не само участници в състезанията, но и зрителите, защото те участват в нещо, организирано в глобалната мрежа. Той поясни още, че заради такива гонки непрекъснато има оплаквания от живущите в района на „Дружба-4”. Ако младежите не се съберат на „Балканстрой”, те се преместват в другия край на града, близо до строителен хипермаркет и там провеждат надпреварата си, обясни инспектор Дундаков.

От „Пътна полиция” призовават надбягванията по улиците на Плевен и пътната мрежа в областта да бъдат преустановени, защото това застрашава живота както на гражданите, така и на самите участници в нерегламентираните автомобилни състезания.

Източник: www.standartnews.com


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420