местаОбщи

Ремонтират пътя между 2 общини и Ловеч

Рехабилитацията на третокласния път Дерманци-Угърчин-Микре стартира. Той е транспортната връзка между общините Луковит и Угърчин с областния център.

Отсечката не е ремонтирана от 20 г., по нея се движат средно 500 превозни средства в денонощие. Тя ще бъде обновена в кратки срокове и качествено, заяви областният управител на Ловеч Николай Нанков.

Предвидена е пълна рехабилитация на настилката. На близо 1,7 км от шосето ще се наложи пълна подмяна заради слабата основа. По участъка има 2 моста, които също ще бъдат ремонтирани. Ще бъдат положени около 6 км нови бордюри в гр. Угърчин, посочи шефът на областното пътно управление Георги Грозданов.

Минималната дебелина на новия асфалт ще бъде 7 см. Изпълнител на ремонтните работи е „Пътища и мостове“. Фирмата спечелила търга за обществената поръчка миналата пролет, но работата закъснява заради обжалване. През това време асфалтът поскъпна с над 30 на сто. Поехме задължението и ще го изпълним, обеща представителят на фирмата изпълнител Димитър Тодоров.

Източник: standartnews.com


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420