ОбщиПолезни

Състезателен автомобил (135-MPH) захранван от зеленчуци

Ако търсите да се вземе кола, която можете да захранвате вместо с бензин с моркови, кашу, картофи….това е вашият автомобил.
Инженерите от Warwick (Англия) доказват, че бързото шофиране и опазването на планетата могат да съществуват едновременно.

Зеленчуци който не яде.....
Зеленчуци който не яде.....

Резултатът е F3 състезателният автомобил, наречен WorldFirst F3, снабден с двулитров биодизелов двигател с гориво от растително масло, масло от пържене на риба и чипс….. Очаква се автомобила да развива скорост от 160 mph.

В допълнение към волана направен от материал на базата на морковите, страничното огледало е направено от картофено нишесте, а корпуса на автомобила е изграден от рециклирани пластмасови бутилки. Смазочното масло за двигателя е с растителен произход. Радиатора на автомобила е от биоразградим продукт примесен с екологично чисти смоли, които подобряват якостта и дълготрайността му.
Накои особности на автомобила:
* Гориво: Колата работи на биодизел, произведен от какаово масло и олио.
* Седалки: Произведени от соево масло и рециклирана полиестерна пяна.
* Волан: Изграден от морковни влакна подислени с екологична смола.
* Корпус: Изграден от ленени влакна и рециклирани бутилки.
* Спирачки: Дискови спирачки, изработени от черупки от кашу

Източник: Popular Science


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5373