ГерманияместаОбщиПаркиранеправила за движение

Екологични зони в Германия

Въведените в Германия екологични зони са обозначени със съответният пътен знак.

Първият знак (отляво) по-долу се използва за обозначаване на зелена екологична зона ( „Umwelt зона“). Задължително към него се поставя и допълнителна табела, която поянсява кои превозни средства имат право да навлизат в тази зона. Знакът до него се поставя за обозначаване на край на зоната.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За да навлезе в дадена екологична зона всяко МПС трябва да има валиден екологичен стикер (от съответният цвят), който му позволява да навлиза в съответната зона:

 

 

 

 

 

Превозни средства, без съответните екологични стикери нямат право да навлизат в зелената екологична зона. В случай на нарушение се налага глоба в размер на € 80, дори ако превозното средство отговаря на стандартите за опазване на околната среда свързани с отделяните от него емисии. Това важи и за всички превозни средства, регистрирани в чужбина.Въвежда се и нова екологична зона „синя зона“, която се обозначава със знака:

 

 

 

 

 

 

 

За да имат право да навлизат в така обозначена „синя зона“ всички превозни средства трябва да имат син екологичен стикер.

Автомобили, които имат син екологичен стикер имат право да навлизат и в обособената зелена екологична зона.

Син екологичен стикер се издава само на превозни средства, чиито отделени вредни емисии NOx са по-малко от 80 мг/км.

 

 

Още за правилата за движение в Германия и налаганите глоби и наказания.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5373