EuropeTollвинеткиПътища

От 1 април 2016, в Белгия, нова система за тол такси за камиони над 3,5т.

От 1 април 2016 г., в Белгия се въвежда нова тол система, за изминато разстоянием за всички превозни средства с допустима маса над 3,5 тона.

Таксата ще бъде в размер на 0,074 – 0,292 Евро на километър, като ще зависи от максимално допустимото тегло и класа на отделени емисии от превозното средство. Таксата ще важи за всички белгийски и чуждестранни камион и пътуващи в Белгия или преминаващи през Белгия.За целта, всички тежкотоварни автомобили ще трябва да бъдат оборудвани с т.н. On-Board Unit (OBU). Бордовите устройства са достъпни през онлайн портала на основния доставчик на пътни такси в Белгия и в пунктовете за продажба (POS терминалите). Депозита за получаване на такова устройство е в размер на 135 евро за една бройка OBU.

Новата система ще се прилага в областите Фландрия, Валония и Брюксел и ще бъде валидна за национални магистрали и магистрали, на които преди това таксите са били плащани чрез т.н. евровинетка.

Веднага след инсталирането на устройството в камиона, вие ще можете да изберете дали да заплатите предварително или накрая на пътуването си.

Данните от OBU се предават чрез GSM технология до център за управление, където се обработват фактурите и плащанията.

PПримерен калкулатор на дължимите пътни такси: http://www.axxes-bmap.com/simulator

Източник: https://www.roadaccount.com


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420