интересноместаОбщиПолезни

Полицаи под прикритие на пътя

Със заповед на вътрешния министър Цветан Цветанов се създават спецекипи за „лов“ на корумпирани ченгета. Те ще дебнат в цялата страна униформените, които извършват проверки по шосетата.

Тайните агенти ще бъдат служители от дирекциите “Инспекторат”, “Вътрешна сигурност” и “Охранителна полиция”.

През летния сезон засилено присъствие на полицаите под прикритие се очаква да има по магистралите, в районите на морските курорти и на места, за които граждани често са подавали сигнали, че са им били искани пари.

Засега се пазят в тайна конкретните места, където ще бъдат заложени „капаните“, за да не бъдат предупредени пътните полицаи. Често проверяващите ще използват и автомобили без обозначителни знаци, за да преминават покрай пътните постове. Други пък ще бъдат наблюдавани от разстояние как се държат с шофьорите и дали искат рушвети.

Първата акция на такъв екип вече е била проведена в района на Благоевград и Кюстендил. На проверка са били подложени патрули от “Пътен контрол” и “Престъпления по пътищата”. При операцията не били констатирани никакви корупционни действия.

“Призоваваме за активна гражданска позиция в случай на поискан подкуп на пътя”, апелираха от министерството.

Източник: dnes.bg


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5427