интересноместаТрафик

През май се очаква да отвори буферният паркинг до Експо център

През месец май 2012г. се очаква да бъде отворен буферният паркинг на бул.“Цариградско шосе“,до Експоцентъра.

Така се очаква да се намали трафика от автомобили „гости на столицата“ към центъра.

За всеки, който реши да използва паркинга и да се възползва от услугите на метрото за да посети центъра на столицата се предвиждат преференциални условия.

1,50 лева ще плаща всеки шофьор, който остави автомобила си на паркинга на бул. „Цариградско шосе” и се качи на метрото, за да стигне до центъра на столицата. Промоцията ще важи за 1 час и включва двупосочен билет с метрото до центъра за 1 човек и престой на автомобила за 1 час на бухерния паркинг.

За всеки следващи 4 часа  таксата за паркиране ще расте с по 50 стотинки на час, а след това с по 1 лев.

Столичаните, които ползват гаражите, без да се возят в метрото, ще плащат по-висока такса. Очаква се цената за престой да бъде равна на тази за бъдещата зелена зона, а именно 1 лев на час.

Засега не се предвижда ограничение на времето за престой на буферните паркинги.

По подобие на гаражите в моловете в буферните паркинги ще има автомати, на които шофьорите ще се чекират, след като си вземат колите. Талоните ще са със специален баркод, а машината ще разпознава дали хората само са паркирали, или са ползвали и метрото. На по-късен етап се предвижда таксата за гаражите да се заплаща с т.нар. електронен портфейл, с който ще се пътува в градския транспорт след година.

 

Източник. www.monitor.bg


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420